ALIGAL™ 2

ALIGAL™ 2

CO2 ≥ 99,9 Vol.%
Osta elintarvikelaadun hiilidioksidia (CO2) juomien tuotantoon ja puolikuivien elintarvikkeiden säilyvyysajan pidentämiseen
• Hiilidioksidi – CO2 – E290 – elintarvikelaadun ALIGAL 2 -kaasuliuos • Hiilidioksidikaasua käytetään juomien tuotannossa: hiilihappojuomien hiilihapotukseen, hapenpoistoon, paineensiirtoon, puhdistamiseen, inertiksi muuntamiseen, säiliöiden paineistukseen ja pullotukseen. • CO2 vähentää bakteerien kasvua ja hidastaa homeen muodostumista suojakaasupakkauksissa ja tuotteita säilytettäessä esimerkiksi siiloissa, tynnyreissä tai pulloissa. • Hiilidioksidikaasu pidentää puolikuivien tuotteiden, kuten leivonnaisten, taikinoiden, keksien, kanan, juustopalojen, katkarapujen ja vähärasvaisen kalan säilyvyysaikaa. • Green Origin Inside (ilmastofiksu kaasu kaasupullossa)
Suodattimet

Lisätietoja ALIGAL™ 2

ALIGAL™ 2: Air Liquiden E290-hiilidioksidi (CO2) -kaasuliuos elintarvikepakkauksiin ja juomien tuotantoon

100-prosenttisesta hiilidioksidikaasusta (CO2) valmistettu Aligal 2 E290 -kaasuliuos on elintarvikelainsäädännön ja seuraavien ominaisuuksien mukainen. 

 • CO2-liuos juomien (oluen, veden, soodaveden yms.) hiilihapotukseen. 
 • Kaasu sopii hapenpoistoon, paineensiirtoon, puhdistamiseen, inertiksi muuntamiseen, säiliöiden paineistamiseen, pullotukseen ja purkitukseen. 
 • Käytetyin kaasu elintarvikkeiden suojakaasu- eli MAP-pakkauksissa.
 • CO2 on tietyltä tasolta alkaen bakteriostaattista ja fungistaattista ja liukenee hyvin veteen ja rasvoihin.
 • CO2 hidastaa aerobisten bakteerien ja sienten kasvua ja lisääntymistä. 
 • Luo keinotekoisen tyhjiöefektin kalvon pingottamiseksi pakkaamisen jälkeen.
 • Tehokas yli 20 prosentin pitoisuuksissa. 

Mihin tarkoituksiin hiilidioksidikaasua voidaan käyttää elintarvike- ja juomateollisuudessa?

Hiilidioksidia käytetään oluen, kivennäisveden, soodaveden ja energiajuomien tuotannossa kuten myös olutsäiliöiden paineistamisessa pienpanimoissa.

Lisäksi hiilidioksidia käytetään elintarvikepakkauksissa ja puolikuivien elintarvikkeiden, kuten leivonnaisten, leivän, tuoreleipien, taikinoiden, keksien, kanan, juustopalojen, katkarapujen, vähärasvaisen kalan ja tuorepastan säilytyksessä.

Mitä hyötyä E290-hiilidioksidikaasusta on elintarvikkeille ja juomille?

 • Tuotteiden säilyvyysaika pitenee hiilidioksidikaasulla 2–5-kertaiseksi normaalipakkaukseen verrattuna. Kun säilyvyysaika on pidempi, tuottajilla on mahdollisuus viedä tuote uusille markkinoille niin kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla.
 • E290-hiilidioksidikaasu säilyttää tuotteen värin, muodon ja tekstuurin ja pitää kuivatuotteet houkuttelevan näköisinä. 
 • Suojaa tuotetta puristumiselta ja vähentää tyhjiön ansiosta tuotteen ja pakkauksen välistä kontaktia.
 • Osta taatusti uusimpien elintarvikemääräysten mukaista E290-hiilidioksidikaasusta. 
 • Vähentää lisä- ja säilöntäaineiden käyttöä ja mahdollistaa kuluttajien toiveita vastaavien tuoreiden tuotteiden tarjoamisen luonnollisesti.
 • Hiilidioksidia (CO2) voidaan käyttää juomien (olut, vesi, soodavesi jne.) hiilihapotuksessa, hapenpoistossa, paineensiirrossa, puhdistuksessa, inertiksi muuntamisessa, säiliöiden paineistuksessa, pullotuksessa ja purkituksessa. 

Millaisia määriä hiilidioksidia (CO2) voin ostaa? 

Voit ostaa ALIGAL 2 -hiilidioksidia (CO2) nestemäisenä varastosäiliöihin. Ihanteellinen juomien tuotantoon, pakkauskoneisiin ja elintarvikepakkausten kaasuseoksiin.

ALIGAL 2 -hiilidioksidikaasu (CO2) on elintarviketurvallisuusmääräysten mukaista

 • Eurooppalaiset elintarvikelisäaineasetukset
 • HACCP-järjestelmä 
 • ISO 22000, FSSC 22000 -sertifiointi (elintarviketurvallisuusjärjestelmän sertifiointi)
 • Hiilihappojuomien osalta CO2 ALIGAL 2 -kaasulla on ISBT:n (International Society of Beverage Technologists) hiilidioksidia (CO2) koskeva Drink 2 -sertifiointi.

Aligal 2 -hiilidioksidikaasun jäljitettävyystakuu:

Air Liquiden elintarvikekaasujen kaupalliset määritelmät ylittävät eurooppalaisten direktiivien vaatimukset. ALIGAL 2 -hiilidioksidikaasut (CO2) tuotetaan ja toimitetaan ja niitä käytetään asiakkaidemme erityisvaatimusten täyttämiseksi elintarviketeollisuuden tunnustamien kansainvälisten standardien mukaisesti. 

Miksi ALIGAL 2 -hiilidioksidikaasu (CO2) on paras valinta elintarvikkeiden MAP-suojakaasupakkauksiin?

Elintarvikkeiden valmistajat ovat tunteneet alansa riskit jo vuosia: ilma, joka sisältää happea, edistää bakteerien ja mikrobien kasvua ja heikentää elintarvikkeiden laatua niin värin, rakenteen ja maun kuin tuotteen säilyvyydenkin osalta. 

Air Liquiden ratkaisu, suojakaasupakkaus (eli MAP-pakkaus), estää nämä vaikutukset.

Pakkauksessa tai muussa säilytystuotteessa oleva ilma korvataan vaihtoehtoisella kaasuseoksella, joka voi parantaa tuotteen aistinvaraisia ominaisuuksia, ravintoarvoa ja säilyvyyttä. Hiilidioksidia tarvitaan, jotta kuivaelintarvikkeet säilyisivät pidempään MAP-pakkauksissa.

ALIGAL-kaasumme ovat ilmastovastuullisia. 

Kaasujen tuotannossa ja pakkaamisessa kulutettuun sähköön hankimme pohjoismaisia sähkön tuuli- ja vesienergian alkuperätakuita, Guarantees of Origin, jotka vastaavat 100 % käyttämämme energian kulutusta. 

Kuljetuksista aiheutuvat päästöt kompensoidaan investoimalla ilmastoprojekteihin, jotka ovat Gold Standard Foundation´in (energiaprojektit) ja Plan Vivo (metsäprojektit) vaatimusten mukaiset. 

Green Origin -ohjelman tarkistaa kolmas osapuoli vuosittain ja dokumentaatio toimitetaan kaikille asiakkaille. 

Lue lisää

Soveltuuko CO2-kaasu sinun elintarvike- tai juomatuotantoosi?

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme, joilta saat maksutta neuvoja elintarvike- tai juomatuotantoon ja hiilidioksidin käyttöön.